Skip to main content

ini bilik hitam

alhamdulillah.

chukan happyo(presentation) da lepas. hilang jugak lah perasaan cuak yang buat perut sume meragam.

perasaan prepare untuk chukan happyo sangat penat.
pressure dalam lab kadang kadang rasa kuat sangat.
kalau dekat tingkat 12 tu, tanaka's lab je yg students tak berani keluar masuk.
ya, mmg 雰囲気 lab kitorang agak tensi. haha sensei ku yang baik itu sangat majime.
budak2 lab lain panggil lab kitorang BLACK-LAB.

dua minggu sebelum chuukan happyo, tension pasal kenkyu sangat kuat.
and i think it shows too much that sensei realized that.
byk kali die tanya ok ke tak. jangan tension sorang-sorang sensei pesan. :)

tanaka sensei sgt strict. and level die sgt tinggi.
n semalam bila happyo, nampak sangat beza budak lab kitorang dgn yg lain.
slide ssh nak faham. story line xde. cakap panjang2, tapi isi langsung xde.
ni la bende yg sensei bising sangat sampai tak tahu berapa bnyak kali asyik betulkan slide.
untuk sampai ke level yg die nak tu susah tapi worth learning.

skang dalam lab an sorang je yang tak penah kena marah.
maa. the only perempuan dlm lab kot.
tapi kan. kadang2 part tu yang pressure.

bila salah or present teruk gile, die tak marah. ckp elok2, suh betulkan camni camtu sume.
tapi kesian kat nishizawa(budak sama tema research). kadang2 an rase die selalu kene marah dua kali ganda. sbb kena marah part an skali. hmm..

tapi papepon. ganbarimasu.! chukan happyo yg lepas ni pon dah habis.
seronok prepare slide serabut2  dlm lab ramai2.
sensei bagi cream puff utk kitorang sbgi penaik semangat nak presentation. chewah

seronok sbb ada senpai yg best, seronok sbb ada kawan nak buat gaduh dalam lab. la
seronok jugak bila ad kawan lab risau n call n msj bile tak pegi lab..

oh. dua hari lepas dalam confirmation pasal keje. insyaAllah next year keje kat panasonic di cheng melaka. kilang buat compressor n refrigerator. mmg lain sgt dari communication eng.
tapi sangat tanoshimi!^^ mari belaja benda baru dan keje rajin2. for now yang penting kene grad dulu.

tak lepas grad panasonic kemana keje kemana. sape nak jawab?

malaysia in five days.
ok. salam ramadhan.

Comments

Unknown said…
br taw ko dpt keje beberapa hari lepas.
omedetou!
p/s:tggl r aku sorg2 smbg blaja kt sini. len sume keje. :(
fadhilah said…
Haha.. Babai reef! Tahun dpn mmg da start ssh la nak sambut besday sama2 e..
double standard. lelaki perempuan.



nak buat macam mana kan. -____-"

Popular posts from this blog

eheh kau sudah?

bulan 6. serasanya la kan. sampai tahun depan agak agak cecah tak sepuluh orang budak JAD kerja kat DHL ni? makin lama makin ramai. currently dah lapan orang.  seronok lah bila keje ramai2 kawan . tapi bila sume dah kawan sendiri sesama melayu, susah bila nak cuti raya. semua melayu. semua nak cuti raya. kalau semua cuti. keje takde orang nak backup. mati mengamuklah encik2 nihonjin kat jepong tuh. aaahh.. nak cuti raya. T_T kene suh encik bos boshuu non malay lah pas ni. 

bless

Assalamualaikum.. update.update. alang-alang cuti ni, memang berblogging and blogwalking je la. actually i wanted to write this post last night, but then my brain freezed right after i finished typing ' assalamualaikum '. -_-" heh. okay, so. here we are. *this is a post regarding what happened yesterday. morning :   an , mak dan dua raksasa yang memang suka berjalan tu pergi ke rumah Mak Long Borang. *borang here means 'seberang' but pronounced in a N9 kampung way.* anak mak long bertunang. おめでとう~~         ^_^ sungguh, dah lama tak tengok kenduri yang ramai dan memang style kampung macam ni. sekarang ni banyak sangat katering. tak best. ;(   duduk situ, lipat-lipat tisu sepeti biasa, angkat- angkat dulang dan makan. SEDAP. :)  tapi dalam semua, part yang MERIAH tu la tarikan utama. bila semua orang gather, even dua tiga pupu, but the bond is there and yes, i was mesmerized. =) evening : we headed to hospital alor gajah "omimai" my cou...

simple and yummy

Assalamualaikum. hungry? boring of the usual food? craving for something different yet easy to cook? well, why don't you try this? :)  tara~~~~! spaghetti for lunch.  :) *alih bahasa :P * CARA-CARA : 1. pergi ke kedai beli sebotol sos spaghetti. *an lebih suka guna brand kimball. lebih sedap dan lebih murah dari prego. i used this one today. 2. panas kan kuali dan masukkan separuh botol sos ke dalam kuali 3. masukkan bawang besar yang di dadu, daging yang di hiris halus, suku cawan stok daging. *air jgn banyak sangat nnt cair x sedap. sos tu da sedang elok pon. 4. tambah dua sosej yang dah di potong kecil2. 5. masukkan dua atau tiga biji cili padi. *malaysian style.pedas2 baru sedap. :D  6. tunggu hingga daging masak. dan bolehlah hidang.* spaghetti rebus la siap2. * haha.. ni cara mudah bagi orang yang tak berapa nak rajin macam an. tapi tak kisah la kan, yang penting sedap. ^^ itu aje. jya~~ *punya la simple resepi pon nak post. hehe saje mengisi masa ya...