Skip to main content

eheh kau sudah?

bulan 6.

serasanya la kan.

sampai tahun depan agak agak cecah tak sepuluh orang budak JAD kerja kat DHL ni?

makin lama makin ramai.

currently dah lapan orang. 

seronok lah bila keje ramai2 kawan .

tapi bila sume dah kawan sendiri sesama melayu,

susah bila nak cuti raya. semua melayu. semua nak cuti raya.

kalau semua cuti. keje takde orang nak backup.

mati mengamuklah encik2 nihonjin kat jepong tuh.

aaahh.. nak cuti raya. T_T

kene suh encik bos boshuu non malay lah pas ni. 


Comments

fadhilah said…
hahha..meriahh..
tapi stress. aku mahu raya. >.<
lupiey said…
x amik baito k
nak apply
pa-to k

Popular posts from this blog

izinkan

kaki goyah saat bumi ini digegar
jari  bagai tak mampu untuk menari
lidah  bagai hilang tenaga untuk bertitah
telinga bagai tak mampu mendengar tulah
dan sungguh hati ini resah dan gundah
izinkan aku  menatap matahari terbit indah di sana melihat cantiknya cahaya oren di kala senja
izinkan aku menunaikan janji kecil diri ku ini menggapai cita yang dari dulu kuimpi melunaskan harapan yang digalas tinggi
padamu ya Allah kami memohon kami berserah sesungguhnya ketentuanMu tidak akan ada silapnya
semoga hati ini redha dan tabah dengan segala ketentuanNya. amin..


jin JINHO?

assalamualaikum.

okay, hari ni nak cerita pasal satu benda baru. ELECTROSTATIC THERAPY. pernah dengar pasal ni.?
dalam pukul dua petang tadi, pakngah datang rumah tanya an free x? dia nak mintak bawak Awa (sepupu) pergi klinik katanya. so okay~ an pergi.

sampai dekat sungai udang, rupanya bukan nak gi klinik, tapi pegi satu pusat terapi. JINHO nama tempat tuh. musykil lagi. sebab tak pernah dengar. sekali tempat tu tutup, so kitorang pergi branch lagi satu kat londang.

okay, ni part utama. terapi ni korang datang la berapa juta kali pon. setiap kali rawatan adalah PERCUMA. free of charge. wah, ni lagi pelik. baik betul orang ni. die wat badan kebajikan ke? tak la nak dengki or buruk sangka. tapi cam pelik la jgak kan. camne la die nak keep on bukak kalau orang datang berduyun -duyun tapi duit x masuk ye tak?

tapi , an rase catch die kat sini. mesin yang digunakan tu harga dia almost 20k! mahal tak mahal. so, bila terapi ni free, ramai la orang datang ye x? dan memang siap ada hadiah p…

winter's diary

Assalamualaikum.
hisashiburi!!! ^_^V
alhamdulillah. i was granted the chance to write again here. hehe been too lazy to write an entry . been busy hibernating and playing around. it february now. time sure flies fast isn't it? soon enough we will have to say goodbye to dearest snow white and snow man. and HELLO to sakura and colours! :)
since i came to japan last april, the only camera that i have is my ipones's.  5 megapixel if im not mistaken. the quality is quite nice actually. but somehow, this greedy , weak heart of mine :p has been grabbed by the warmth of using my dearest eca's canon dslr. *forgot the series. 
but the sad thing is. i do not have enough money to buy a dslr since it costs so much.  and so... i ended up buying a digital camera , CANON IXY for 9800yen which actually cost 13000yen.  yeay for me there! ^_^
below are some catch i made using my new mr. choco! 
@SAUNA OUTING. 岩盤浴


@BOWLING IN SHIBUYA!

@KINTA'S BIRTHDAY + TAKOYAKI PARTY

@TRIP TO NAGANO FOR SKI.